Wat is een trainingsschema en hoe kan Grib jou hierbij helpen?

Waarom een trainingsschema?

Een gepersonaliseerd trainingsschema kan jouw leden helpen om hun doelen te bereiken. Het trainingsschema in Grib kan jij als personal trainer of coach op maat maken naar de voorkeuren en het doel van een lid. Zoals bijvoorbeeld aan afvallen, spieropbouw, droog trainen of spieren behouden. 


Waar moet je op letten tijdens het maken van het trainingsschema voor jouw leden?

Het is belangrijk dat het trainingsschema praktisch en realistisch is. Bijvoorbeeld met niet al te veel oefeningen en bekende oefeningen voor jouw lid. Het lid moet dit schema namelijk voor een langere periode vol blijven houden. 

Daarnaast is het van belang dat het trainingsschema gepersonaliseerd is. Let er bijvoorbeeld op hoeveel kilo het lid moet gebruiken bij een oefening en of het niet te zwaar of te licht is voor jouw lid. 


Het opstellen van een trainingsschema

Om een trainingsschema van een lid in het systeem van Grib op te stellen is het belangrijk dat je een goed beeld hebt van wat het doel van het lid is. Dit kan je doen door middel van een intakeformulier in de PT-module van Grib. In de intake verzamel je als personal trainer / coach de persoonlijke informatie en voorkeuren van het lid zoals: 

Wat het doel is van het lid

Hoeveel dagen het lid wilt trainen

Wat de sportervaring is van het lid

Of het lid blessures heeft waar rekening gehouden mee moet worden


Zodra je over deze informatie beschikt, kan je beginnen met het aanmaken van een trainingsschema in Grib. 


Met het opstellen van het trainingsschema kan je het aantal dagen instellen dat het lid per week zal trainen. Dit moet passen bij het doel van het lid en natuurlijk in de agenda van het lid. Zorg ervoor dat je per dag een warming up en eventueel een cooling down toevoegt aan het trainingsschema zodat het lid minder vatbaar is voor blessures. 

Aan de slag! 

Zodra het schema klaar is, kan het lid beginnen met het volgen van het fitnessschema. Als personal trainer of coach kan je de eerste keer samen met het lid het trainingsschema doornemen zodat elke oefening duidelijk is. Vervolgens kan het lid zelf aan de slag met het schema. Hij/zij kan in de Grib app per dag zien welke oefeningen er op het trainingsschema staan en kan tijdens het trainen de resultaten van de training in de app toevoegen. 


Evaluaties

Zodra een lid eenmaal is begonnen met het trainingsschema, is het belangrijk om als personal trainer of coach in contact te blijven met het lid. Zo krijgt het lid het gevoel dat hij/zij echt persoonlijk geholpen wordt en kan zo’n evaluatiegesprek motiverend werken. Plan eens in de zoveel tijd een evaluatiegesprek in waarbij je bespreekt hoe het tot dan toe gaat, of het lid ergens tegenaan loopt en om te kijken of het lid dichter bij zijn/haar doel is gekomen. 


Naast een trainingsschema is het ook mogelijk om in Grib voedingsschema’s voor het lid aan te maken. Dit kan een lid nóg meer helpen om zijn/haar doelen sneller te bereiken. Je kan zelf een voedingsschema opstellen voor jouw leden of je kan door middel van AI automatisch een voedingsschema genereren. 


Zo maakt Grib het nóg makkelijker voor jou om samen met jouw leden doelen te bereiken!

Terug naar het overzicht